“Zou je liever vechten tegen overconsumptie of een manier vinden om ondervoeding te verminderen?” Die vraag stelt Didi de Vries van de Wageningen Universiteit op de Facebookpagina van het evenement. Tijdens een debat krijgen sprekers en het publiek soortgelijke stellingen voorgelegd. Daarnaast krijgen bezoekers aan de hand van (Engelstalige) lezingen een kijkje in lopend onderzoek over de productieketen van ons voedsel. Van innovaties in veredeling tot nieuwe technologie in aquacultuur, kassen, stadslandbouw, robotica en precisielandbouw.

Vrijdag 22 juni staat in het teken van voedselproductie. Sprekers als Arjen van Tunen van Keygene en Janneke de Kramer van Wageningen Universiteit & Research (WUR) hebben het ’s ochtends over technologische innovaties in de voedselproductieketen. ’s Middags wordt het woord gegeven aan onder meer John Ingram van de Oxford Universiteit en Polly Ericksen van ILRI die het hebben over voedselveiligheid en duurzame voedselproductie.

Op zaterdag 23 juni is het thema voedselverwerking en consumptie en de rol die consumenten spelen in de productie- en consumptieketen. In de ochtend informeren Baukje de Roos van de Universiteit van Aberdeen en Koen van Swam van Stichting Noordzeeboerderij bezoekers over onderzoek naar voeding, voedingswaarde, gezondheid en nieuwe voedingsbronnen. ’s Middags vertellen Michel Nielen van de WUR, trendwatcher Anneke Ammerlaan en anderen over consumentengedrag en perceptie van voedsel.

Kijk op de website voor het programma van beide dagen.

Informatie
Datum: 22 en 23 juni
Tijd: 09:00 – 18:00 uur
Locatie: Orion building number 103, Wageningen Universiteit, Bronland 1, 6708 WH Wageningen
Prijs: Gratis
Aanmelden: Registratie via de website is vereist.

Kijk op de website voor meer informatie over sprekers en programma.
Dit artikel afdrukken