We zien geen weidevogels meer, de bodem is verarmd, er zit gif in de grond en in ons water, en met de insecten is het droevig gesteld. De biodiversiteit is drastisch afgenomen. Hele ecosystemen gaan verloren.

Welke initiatieven zijn er al om deze afname te remmen en wat kunnen we nog meer doen? Daarover gaat het tijdens het Symposium ‘Ecologie als leidraad voor economie’ op 17 december in Pakhuis de Zwijger.

Een van de sprekers tijdens het symposium is Louise Vet, directeur Nederlands Instituut voor Ecologie en nummer 1 op de Duurzame Top-100 van Trouw. Ze zette vorig jaar de hele keten landgebruikers aan tafel op een ‘biodiversiteitstop’, die het startsein was voor het Deltaplan Biodiversiteit. Wat is het Deltaplan Biodiversiteit en komt het nog op tijd?

Ook Roel Nozeman, biodiversiteitsexpert bij ASN bank, komt spreken. De vraag waar hij zich over buigt: hoe kan investeren in biodiversiteit winst opleveren voor de samenleving?

Praktijk-ervaringsdeskundigen zullen ook aan het woord komen. Jaring Brunia boert zoals de natuur het bedoeld heeft; gebruikmakend van zijn land, koeien en gras.

Wil jij weten hoe we de biodiversiteit kunnen stimuleren? Dan is dit symposium in Pakhuis de Zwijger een mooie invulling van de maandagavond. Kijk voor meer informatie en de rest van de sprekers op de site.

Pakhuis de Zwijger werkt met het systeem ‘pay as you like’. Reserveer je kaartje hier.

Informatie:
Datum: 17 december
Tijd: 20:00 – 22:00 uur
Locatie: Piet Heinkade 179, 1019 HC, Amsterdam
Prijs: vrijwillige bijdrage
Dit artikel afdrukken