Gemiddeld bestelt de Amerikaan 18 tot 24 hapjes sushi, schrijft de Washington Post. Afhankelijk van het type hapje kan een maaltijd dan ruim 1.000 calorieën bevatten. Die hoeveelheid wordt voornamelijk bepaald door de rijst, waar vaak suiker en zout aan toegevoegd worden.

Trek
Ongeacht hoeveel je bestelt en hoeveel rijst je eet, een uur na de maaltijd begint het hongergevoel weer te komen. Dit komt omdat een sushi-maaltijd veel koolhydraten (rijst) bevat ten opzichte van de hoeveelheid eiwitten (vis). Daarnaast kan je er dorst van krijgen. Zelfs de meest zoutarme sojasaus bevat namelijk behoorlijk wat zout, waardoor je gemakkelijk te weinig drinkt. De vraag van het lichaam om vocht kan zich uiten in een gevoel dat je interpreteert als trek.

Neem bijvoorbeeld een salade of een misosoep bij je sushihapjes
Minder rijst
Natuurlijk kan het ook anders. Neem bijvoorbeeld een salade of een misosoep bij je sushihapjes. Kies hapjes die minder rijst bevatten, zoals chicken yakitori of sashimi. Dat zijn goede opties met minder loze koolhydraten.
Gefrituurde hapjes zoals tempura zijn niet zo'n goed idee omdat het dikmakers zijn. Let verder bij het bestellen op andere caloriebommen, zoals mayonaise, roomkaas en andere vette toppings. Het is ongebruikelijk, maar het vervangen van witte rijst door zilvervliesrijst zou de voedingswaarde van sushi verbeteren en zorgen voor een langer gevoel van verzadiging. Wasabi en gember geven een beetje pit aan het eten en kunnen geen kwaad vanwege hun ontstekingsremmende en weerstandsverhogend eigenschappen. Denk alleen niet dat je nooit meer verkouden wordt als je iedere maand een keertje all-you-can-eet sushi eet.

Een laatste tip: kies ook een paar vegetarische sushi rolls gevuld met groenten. Die zijn voedzaam, horen bij een gevarieerd menu en zijn goedkoper dan vissushi. Prima voor je lijf dus en ook nog eens goed je portemonnee.

Fotocredits: Western Sushi, Wikipedia
Dit artikel afdrukken