Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) vraagt de colleges van B&W van de Nederlandse gemeenten in een brandbrief de winkeltijden in december te versoepelen. Gesloten horeca, thuiswerken en reisbeperkingen resulteren erin dat "alle Nederlanders voor de dagelijkse boodschappen en de voedselvoorziening geheel aangewezen zijn op de supermarkt en foodservicegroothandels die voor de consument open zijn zolang de horeca gesloten is."

Het CBL voorspelt dat het de komende maand door de coronamaatregelen nog veel drukker zal worden in de supermarkten. "De verplichte uren voor ouderen en kwetsbaren plus de ban om na 20 uur geen alcoholhoudende dranken te verkopen, maken dat meer mensen in de overige uren hun boodschappen doen, aldus het CBL. Of dat klanten nog een keer terug moeten komen voor een tweede boodschappenronde," schrijft Distrifood.

Daarom vraagt het CBL zo veel mogelijk winkeluren beschikbaar te maken. Concreet stelt de koepelorganisatie voor om supermarkten op zondag dezelfde openingstijden als op doordeweekse dagen aan te laten houden en de tijden voor laden en lossen (de 'venstertijden') te verruimen zodat er ook 's nachts bevoorrading kan plaatsvinden. Zo kunnen logistiek en operationale planning maximaal flexibel functioneren, treffen klanten geen lege schappen en overlappen boodschappers en vakkenvullers elkaar zo min mogelijk.
Distrifood - Brief CBL: Versoepel winkel- en venstertijden - Distrifood
Reageer
  • Deel
Druk af