Na 2 jaar stopt Albert Heijn met de shop-in-shops voor verse vis van duurzame visonderneming Fish Tales, meldt Distrifood. Fish Tales had in 3 vestigingen een shop-in-shop. "Na 2 jaar is gebleken dat vis op ijs in deze vorm niet rendabel is. We merken aan de klanten dat ze wat betreft vis vooral kiezen uit ons aanbod voorverpakte vis," aldus AH-woordvoerder Anoesjka Aspeslagh. De visconserven van Fish Tales blijven wel te koop bij Albert Heijn, ook via internet.
Distrifood - Shop-in-shop Fish Tales weg bij AH
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Hier niet, ik pak alle soorten vlees aan, bloed of niet, alleen de koppen van vissen en een natte zeem niet. Bij veganisten is het, denk ik, voornamelijk omdat ze het zielig vinden, onnodig, milieuvriendelijker en meer van dat om geen dierlijke producten meer te nuttigen dan dat ze vies zijn om een lapje vlees vast te pakken, 99% van die mensen hebben toch ooit dat wel gedaan.
Astrid#6
"Er zijn ook mensen die gruwelen van andere dingen die ze absoluut niet vast willen pakken" en eten..
Daar dacht ik laatst aan:
In hoeverre is de afkeer van vlees en vlees eten, en het zien van een stuk bloederig vlees een fobie...
Ik geloof niet, dat alle vegetariërs met een degout van vlees, anti-vlees zijn om ethische redenen.
Wel vormen die voor hen natuurlijk een ‘nobel' excuus.
Vanmorgen, toeval, mooie mul voor een spotprijs gekocht, wordt ook met kop gebakken; de kop houdt de vis heel, en bakt mooier.
Maar ook een heel mooie kabeljauwkop voor 1 euro, heerlijke vissalade van gemaakt.
En als bonus een foto van eigen vijgen, geïnjecteerd met stroperige balsamiek, wat zeezout en peper erop, een plakje blauwaderkaas, en wat olijfolie er over...
Da’s met een glas wijn er bij zomers snoepen.
Hans toch! Er zijn ook mensen die gruwelen van andere dingen die ze absoluut niet vast willen pakken, spinnen, diverse insecten, zelfs dingen als etenswaren, ik vind een natte zeem ook ontzettend vies om vast te pakken, net snot, MAG het dan aub ook dat iemand gruwelt van viskoppen en in dit geval liever wat gemakt ervaart om vis te eten?
Er wordt weinig tot niet geklaagd over gemaksvoedsel, alleen die mensen die gezond willen eten zeggen dat het zooi is, maar die mensen die het willen eten die mogen het, maar als je van een viskop gruwelt en je vis liever wat gemakkelijker in huis haalt zonder gratengedoe ben je een voedselheidene?
Astrid#4
Astrid toch !
- De beste vissalade maak je van het kopvlees van een kabeljauw; kreeg je er vroeger bij; moet je nu betalen en is meestal niet vers. Dat vlees zit achter in de kop
- De wangen van een grote kabeljauw zijn heerlijk om klaar te maken; mooi puur stukje rond vlees
- Het is een culinaire vloek om een forel te serveren zonder kop; je 'hoort' met je vismes de wangen er uit te halen.
- wij spoelen de viskoppen (kiewen open trekken, bek open trek met een harde straal water) goed, en bakken schol, schar en tong MET de kop
- viskoppen (onze 20 jarige poes is gaan hemelen) werden door ons voor de kat gekookt; de botjes er uitgehaald en het zachte overblijfselin de koelkast gezet, geleert behoorlijk, ze zijn er dol op; niks geen prut van Sheba.
varkensoren, varkens en koeietong, schapenhersenen....
ik bijt soms zelfs in de nek en oren van mijn geliefde...
Ik hoef ook geen vis met kop en al eraan, ik gruwel van die koppen, als ik een makreel bij de virkraam kocht voreg ik of ze de kop eraf wilden halen voor me, als ik hem heel in zo'n vacuumverpakking kocht dan sneed ik de kop eraf terwijl ik die vasthield met het plastic van de verpakking ertussen. Graten uit een makreel verwijderen enz vind ik geen probleem, maar die koppen, nee dank je. Maar daarom vind ik gemak toch wel een stuk prettiger, geen gedoe met schoonmaken, stinkende restanten die je enorm goed moet verpakken anders stinkt alles een week lang in je vuilnisbak enz.