Nederland is weer in de ban van het aantal geconstateerde besmettingen met het nieuwe coronavirus dat zelfs midden in de hittegolf van de zomer de kop blijkt op te steken. Het nieuwe virus is niet seizoensgebonden, meldt The New Scientist vandaag op gezag van de WHO.

Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel, de koepelorganisatie van supermarkten in Nederland, wil dat werknemers uit de supermarktwereld met voorrang getest worden op besmetting met SARS-CoV-2, het virus waar je Covid-19 van kunt krijgen. Aan de kassa's zit veel jong personeel. Jonge mensen blijken op dit moment de belangrijkste bemsettingsverspreiders.

Een woordvoerder van de brancheorganisatie zegt tegen de NOS dat er op dit moment nog geen sprake is van "extreme situaties, maar we willen voorkomen dat die ontstaan. Als een medewerker ziek is, kunnen er veel collega’s uit een bron- en contactonderzoek komen. Nu het aantal besmettingen oploopt, wordt die kans groter."

Supermarkten zijn een vitale branche in het dagelijks leven en vragen daarom om deze voorrang om besmetting in de winkels en via het winkelpersoneel te voorkomen.
NOS - Vitale bedrijven willen snellere coronatests, want hebben personeel hard nodig
Reageer
  • Deel
Druk af