"Twee weken lang geen aardappelen, vlees, macaroni en brood, maar wel gojibessen, tarwegrassap en chiazaad. Wat doet dat met je? In een uniek experiment zet Dit is de Dag Reportage de familie Goudswaard uit Zeewolde veertien dagen op een dieet van superfoods en volgt hen op de voet. Wat zijn de gevolgen voor de gezondheid van de familie, de sfeer in huis en de huishoudportemonnee?"
Dat schrijft EO's Dit is de Dag in een reportage waarin zonder te oordelen de reporter zelfs tarwegras via haar achterste naar binnen laat lopen.
Bekijk de uitzending via de link en oordeel hier.
Fotocredits: still, EO
Dit artikel afdrukken
Bekijk de uitzending via de link en oordeel hier.
[Terugkijken] Onze enerverende reportage over #superfoods van gisteravond: http://t.co/1MiYVlM2mt #didd
— Dit is de Dag (@DitisdeDag) March 15, 2015
Fotocredits: still, EO
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Typische opmerking van die enge dame die verheugd snoepend in het filmpje zegt: ‘Quite nutricius !’
Na de eerste huwelijksnacht zeg je na het consumeren toch ook niet 'Quite good meat !' (*)
Het gaat ook om de emotie van eten, enge mevrouw !
Ik heb de EO niet zo hoog op (Koken bestaat nog maar 6.000 jaar. Voordien bestond koken niet, want moest nog geschapen worden), maar hun kritiek deel ik.
Denk maar aan het Evangelie. Gewoon goede, eerlijke kost.
Want was het niet de grote ‘Roerganger’ die tijdens de bruiloft van Kanaän (Johannes 2 : 1-11) eventjes water in wijn veranderde op een dermate kwalitatieve wijze, dat Hij te horen kreeg, waarom de beste wijn het lest geschonken werd ?
En Die, geconfronteerd met exact 5000 toehoorders (Matteüs 14, 13-21) een wonderbaarlijke vermenigvuldiging van knapperige kadetjes en heerlijk gerookte zalm realiseerde, en daarmee als Eerste pas echt ‘superfood’ realiseerde ?
Dus de EO maakt een punt..!
(*)
Mijn Vlaamse (Oostkerke bij Damme) moeder, wijlen, was Roomskatholiek diepgelovig, maar ook realiste, en van haar is het gezegde, dat ik nimmer elders hoorde:
“In een goed huwelijk zijn twee lakens belangrijk. Het tafellaken en het beddenlaken. Beiden moeten schoon en proper zijn, en op beiden moogt ge genieten.”
En sprak ze over superfood, dan beperkte ze zich tot selderij.
Dat kreeg onze konijnenbok ook, als hij de hokken met moeren moest bezoeken….
Ik heb de link ook niet bekeken Paulien, ik vind het persoonlijk zeer onverstandig on 2 weken geen enkele groente en fruit te teen, terwijl dat juist wel superfoods zijn en dan alleen maar leven op de superfoods die je als supplement BIJ je eten moet nemen. Bijv gojibessen en noten in je yoghurt ipv suiker, tarwegras door je smoothie(waar dus fruit en bladgroente in zit) en chiazaad over je sl, gewoon samen met alle andere groentes die door je sla zitten.
Ik kan begrijpen als ze dit soort testen doen dat er een flinke aversie komt naar superfoods toe en dat ze de mensen die ze willen gebruiken ontzettend stom, onverantwoord en geestelikjk gestoord gaan vinden. Zo horen superfoods niet genuttigd te worden en zeker niet getest. Test dan door mensen 2 weken lang precies hetzelfde te laten eten en dan 1 groep superfoods erbij, de andere niet. Eventueel een 3e groep die de meer veganistisch eet en een 4e die meer dierlijke eiwitten eet. Dan zie je pas wat superfoods doen op elk vlak.
Couscous en bulrgur zijn idd geen superfoods, de Hema (oa) maakt dat ervan om meer omzet te krijgen, zelfs quinoa is dat niet, dat is ook maar een vervanger voor rijst enzo, of voor bulgur als je niet tegen tarwe kan.
Ik heb de link niet bekeken, maar ik ken verder echt niemand die alleen 'superfood' eet.
Weet je trouwens wat volgens de Hema ook 'superfood' is? Bulgur!
En wat is Bulgur eigenlijk?
Ja gewoon
TARWE
Dan weet je pas wat er ongeveer in hoort te zitten.
Dus ergens begin ik de opstand tegen het gesupermarketingde food wel te begrijpen, toen ik het schap van de HEMA zag.
Het zelfde geldt overigens voor de couscous. Twee euro voor een bakje. Dat het best handig klaar te maken en lekker spul is wil ik verder niet ontkennen hoor. Maar ik durf het niet echt superfood te noemen.
Mijn standaard opmerking in mijn praktijk voor natuurgeneeskunde is en blijft, altijd de ingrediëntenlijst lezen!
Dus als er mensen zijn die wel couscous en bulgur eten naast die besjes en wellicht ook nog gewoon groentes, dan valt het wellicht nog wel mee met de problemen ;-).