Het meisje is 17 jaar, komt uit Den Haag. Ze is allochtoon en daarom ging het vermoedelijk mis, schrijft het AD. De politie dacht dat het meisje een shot nam. Ze deed het letterlijk in haar slip.

Ahmed Marcouch, Tweede Kamerlid voor de PvdA, heeft minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie om opheldering gevraagd.

Natuurlijk, het riekt naar discriminatie.

Maar soms is de werkelijkheid krankzinniger dan we kunnen verzinnen.

Ik was kortgeleden op bezoek bij de patiëntenvereniging voor mensen die lijden aan de darmaandoening Colitis Ulcerosa. Dat zijn mensen die soms nodig moeten en het dan echt niet kunnen houden. Als ze niet kunnen, leidt dat tot een heel vieze en vervelende nare streep in hun onderbroek en de daarover gedragen kleding. De dito geur komt er onvermijdelijk bij.
Ik hoorde daar het verhaal van een man die echt 'moest'. Hij deed het in de bosjes en werd opgepakt. Dat mag nl. niet. Hij legde uit wat het probleem was, maar de agent in functie had er nog nooit van gehoord. Hij werd opgepakt vanwege 'kolliewattes' en kwam vrij met een forse boete voor een 'noodruftig' maar eerbaar kwakkie in de bosjes. Hij had niets gedaan dat het daglicht niet kon velen. Echt niet.
Ook maar Kamervragen?

De Colitis Ulcerosa vereniging heeft er iets voor bedacht. Met de zogenaamde schijtkaart kun je snel een café, McDonalds of zelfs het Amstel Hotel inrennen, zonder dat de eigenaar je laat arresteren.

Het is kennelijk tijd voor een spuitkaart en voor meer van dat soort dingen waar noch politie, noch Kamerleden weet van hebben.

Fotocredits, de 'schijtkkaart' van de CU patiëntenvereniging, Foodlog Media
Dit artikel afdrukken