Maar nou is er opeens toch een probleem. Substraatteelt - die biologisch neutraal en schoon kan zijn - mag niet van de biologische believers.
Bio moet in de volle grond. Daarom dreigen ze boos te worden op Eurocommissaris Fischer-Boel.
Wat vindt foodlog.nl: als in de kas milieuvriendelijker is dan biologisch en kasbiologisch is toch biologisch, moet het dan toch in de volle grond?
Vervolgvraag: is biologisch nou voor het milieu of voor iets anders?
Op 31 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
26 Mei a.s. vanaf 12.30 laat Stichting PuraNatura tijdens een bijeenkomst in het Westland het achterste van haar tong zien over haar substraatteeltmethoden, -vermarkting, -organic certificering en kunnen natuurlijk de producten geproefd worden. Zodra het programma rond is komt op de site www.stichtingpuranatura.nl meer informatie.
Goed zo ;-)
Als je het zo vriendelijk vraagt....
Flipse, we moeten een keer een smaaktest doen en dan ben jij erbij. Dan weten we het: is volle grond echt of romantiek.
Er is een plan in voorbereiding om vanaf februari komend jaar in Baarn een serie vergelijkende proeverijen te organiseren voor culi's en consumenten. Zeer waarschijnlijk gaat het door. We spreken nu af dat jij erbij bent als het doorgaat!
Nadere communicatie volgt.
In Volle grond kun je ook bio-waterzakken telen. Nooit gehoord van de Lemaire-Boucher methode, met veel "zeewierkalk" enz. Gigantische smaakloze opbrengsten die bovendien rotten binnen een zucht. Maar wel bio. Dat is de echte bio-industrie.