De Stichting Zeldzame Huisdierrassen (SZH) krijgt in 2019 opnieuw €80.000 subsidie van het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Dat laat het ministerie weten in een beschikking. Het belang van het behoud van genetische variatie en van het in stand houden van de biodiversiteit liggen aan de steun ten grondslag, schrijft NieuweOogst.

De SZH zet zich in voor oude rassen waarvan nog waar nog maar weinig dieren worden gehouden. Denk bijvoorbeeld bij runderen aan de rassen Lakenvelder, Groninger Blaarkop of de Witrik, bij varkens aan de Bonte Bentheimer en bij kippen aan de Kraaikop. De SZH krijgt al jaren subsidie van het ministerie voor het uitvoeren van activiteiten rond het behoud en benutten van zeldzame landbouwhuisdieren. De Stichting nam het met name op voor de zeldzame runderrassen in de hele fosfaatrechtendiscussie.

De SZH zal de subsidie gebruiken om de kennis over oorspronkelijke rassen en de betekenis van hun genetische diversiteit voor het landschap bij fokkerijen en organisaties op dit terrein te bevorderen.
Nieuwe Oogst - Bad Request
Reageer
  • Deel
Druk af