Het ziet ernaar uit dat we de komende jaren op onze wenken bediend kunnen worden ten aanzien van informatie en nieuw onderzoek op het gebied van voeding.
De Wageningse bacheloropleidingen trekken dit jaar ruim 4% meer studenten dan vorig jaar. Dat blijkt uit cijfers over voorlopige aanmeldingen van de Informatiebeheer Groep. Er blijkt vooral veel belangstelling voor de studie levensmiddelentechnologie en de nieuwe opleiding Gezondheid en Maatschappij.
Voor de studie Levensmiddelentechnologie is het aantal vooraanmeldingen verdubbeld ten opzichte van vorig jaar. Die belangstelling wordt mede toegeschreven aan het succes van de website food-info.net. Die trok in de maand mei maar liefst 500.000 bezoekers. Ook de toegenomen belangstelling vanuit het buitenland voor de master Food Technology wijst in de richting van een positieve invloed van de website.
In het hele land is het aantal inschrijvingen bij universiteiten gemiddeld 3,9% hoger dan vorig jaar. Uitschieter is de Vrije Universiteit in Amsterdam met bijna 13% groei.
bron: WUR
Op 31 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Leuk dat jullie het bericht over onze site en opleiding plaatsen !
Overigens, de opleiding Biologische Productiewetenschappen in Wageningen bestaat nog steeds, zie http://www.wageningenuniversiteit.nl/NL/onderwijs/opleidingsprogrammas/BSc+programmas/
of
http://www.biologischeproductiewetenschappen.nl/
Overigens, waarom is levensmiddelentechnologie niet natuurlijk ? Ook biologisch brood, melk etc valt onder de levensmiddelentechnologie !
Ralf Hartemink
.(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)
Ja het Louis Bolk instituut ken ik inderdaad wel.
Brigitte, niet als 'geloofsrichting' maar juist de principes hebben de belangstelling. Zeker omdat ze door de huidige wind van LNV nogal hot zijn. Wageningen staat niet afwijzend tegen 'bio' en werkt op een flink aantal projecten samen met het jou waarschijnlijk bekende Louis Bolk instituut (die nadrukkelijk de biodynamie verdedigen).
Geen idee, maar daar is wel achter te komen Brigitte!
Leuk nieuws al is levensmiddelentechnologie natuurlijk niet 'natuurlijk' te noemen. Kun je in Wageningen ook biologische landbouw studeren oid?