Het is niet de bedoeling om de eetlust van mensen te remmen door producten minder smaakvol te maken, aldus de Wageningse levensmiddelentechnoloog. Het gaat erom dat de hersenen tijdig een signaal krijgen van 'ik heb nu genoeg van deze smaak'. De onderzoekers gaan het project starten met diverse desserts, omdat in toetjes relatief gemakkelijk verschillende smaken en structuren aan te brengen zijn.
bron: Telegraaf
Op 2 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Nee hoor, niet waar. Juist eiwitten en vezels geven de meeste verzadiging. Vetten ook, maar in mindere mate dan eiwitten.
Daarom werkt het Atkinsdieet en andere eiwitrijke dieten voor veel mensen zo goed. Totdat ze weer zin krijgen in boterhammen, drop en slagroomtaart natuurlijk.
Karine
We weten toch al wat een verzadigd gevoel geeft: goede vetten eten en loze koolhydraten vermijden. Dus eten zoals onze overgrootouders deden.
Wageningen gaat onderzoek doen over iets wat we al lang weten, dus gaat hij het wiel weer uitvinden.
Verspilde moeite lijkt mij.