Hoe en wat je eet kan echt verschil maken voor hoe je je voelt. Dat laat de hogeschool Van Hall Larenstein studenten ervaren tijdens het nieuw-ontwikkelde practicum Student & Voeding, schrijft Voeding en Psyche. Studenten van de richting Gespecialiseerd Kok/Dutch Cuisine waren hun eigen proefpersoon en kregen de mogelijkheid anders te gaan eten en te ervaren wat dat voor gevolgen had. De deelnemers konden kiezen uit 6 voedingspatronen: intermittent fasting, koolhydraatbeperkt, ‘mindful’ eten, oervoeding, Schijf van Vijf of veganistisch. Ze bestudeerden er wetenschappelijke literatuur over en hielden zich 12 dagen lang aan het betreffende dieet. De studenten die koolhydraatbeperkt of oervoeding volgden waren het meest enthousiast over de effecten ervan op hun welzijn en functioneren. Sommigen zijn van plan zo te blijven eten. De Hogeschool stelt het practicum beschikbaar "voor alle opleidingen."
Voeding en Psyche - Laura Baars
  • Deel
Druk af