De viscositeit van het water blijkt de voedingscapaciteit van de vislarven te beïnvloeden. 'Voor een larve van drie millimeter groot is het meezeulen van een millimeter water een gigantische last, die het diertje verhindert zich voort te bewegen om zich te voeden', legt De Morgen uit. Hoe minder visceus het water, des te minder last de larven er van hebben. De onderzoekers opperen dat hun ontdekking ertoe bij kan dragen de visstanden in de oceanen drastisch te verhogen en daarmee een oplossing te bieden voor de steeds leger geviste wereldzeeën. De vraag die zij nog niet kunnen beantwoorden, is hoe dat zou kunnen.
Het onderzoek is verschenen in PNAS.
Op 5 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
De hoe-vraag:
Het zoutgehalte in het zeewater verlagen en de temperatuur van het water verhogen.
Het eerste is wat werk, het tweede gaat vanzelf(global warming).
De vissen vliegen om je oren bij de te verwachte stormen.