Volgens het AGD zegt Naaijkens: ”De Dierenbescherming vindt dat ze het monopolie heeft op het meten van dierengeluk. Wageningen Universiteit zoekt een internationale standaard waarmee door meting op 35 punten het geluk van een dier kan worden gemeten. Het is een vertrouwenskwestie. Voorkomen moet worden dat het ook bij burgers een vertrouwenskwestie wordt.”

Kort geleden ontstond al ophef toen de woordvoerder van het Centraal Bureau voor de Levensmiddelenhandel, Marc Jansen, verklaarde weinig werkbaars te zien in het werk van de Commissie Van Doorn. Jansen gooit volgens het geciteerde stuk in het AGD opnieuw olie op het vuur. Ditmaal moet ook GroenLinks eraan geloven. Jansen zei het rapport vooral te interpreteren als het ”legitiem maken van de intensieve veehouderij. Dat is knap als je bedenkt dat de Commissie ook leden telt als GroenLinks-politica Marijke Vos.”

Het AGD schrijft voorts dat staatssecretaris Bleker van Landbouw de uitkomsten van de Commissie Van Doorn steunt. Distrifood weet te melden dat Bleker geen enkele noodzaak ziet voor een convenant met de door Jansen vertegenwoordigde supermarkten die vanuit zichzelf al voldoende aan een betere wereld zouden doen.

Fotocredits: Daan van Doorn, naamgever van de Commissie, Brabants Dagblad
Dit artikel afdrukken