Vlaamse traditionele streekproducten:
Sant in eigen land?!
Meer en meer Vlaamse producenten kiezen voor erkenning en labelen hun traditionele producten. Zij zijn overtuigd van de meerwaarde van deze producten binnen hun aanbod. Maar zetten de verschillende Vlaamse overheden deze producten ook op de kaart? Welke burgemeester kiest voor een lokaal biertje op zijn receptie? Welke provincie vraagt zijn cateraar om gebruik te maken van streekproducten?
VLAM eert het Vlaamse gastronomische erfgoed op maandag 22 oktober in de Boesdaalhoeve te Sint-Genesius-Rode.
Als foodlog-journalist mag je vast de daar gepresenteerde 80 streekproducten wel gaan proeven en beoordelen of ze volgens jou wel echt streek zijn.
Op 2 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
In een geglobaliseerde wereld zoeken mensen een veiligheid en vinden die steevast dichter bij huis. Ik zou het een stuk ernstiger vinden moesten die burgemeesters ook eens hun mond opendoen, wanneer Interbrew hun cafébazen terroriseert met wurgcontracten ipv de sympathieke uit te hangen met een lokaal gebrouwen biertje op een receptie populair proberen te doen.
Bij mijn weten hebben cateraars de streektrend allang ontdekt en bieden ze het actief aan. Nadeel van trends is dat ze ook weer een keer de neus uit komen.