Er wordt wat afgekletst over streekproducten in Nederland. Volgens foodlog.nl zijn ze er niet.

Nederland is zijn streken vergeten duidelijke onderscheiden mee te geven en heeft daarom geen streekproducten, zoals de meloenen uit Cavaillon of schuimwijn uit de Champagne, de Penedes of Limoux.

En toch. Natuurlijk hebben we oude producten die lokaal een heel eigen leven leiden. Utrechters kennen Vocking, voor hen de lekkerste leverworst van het land. Al sinds mensenheugenis gemaakt door de firma Vocking, gevestigd op het bedrijventerrein bij Nieuwegein.

En, het is geen cult voor culi's of ingewijden, maar ook te koop bij de Hema, die doodgewone Hollandse Eenheidsprijzen MAatschappij. In een eigentijdse eigen verpakking. Rechts op de foto zie je de 'echte' Vocking, links die van de Hema.

Ik heb ze naast elkaar geproefd. Het is precies dezelfde worst, alleen verpakt in een Hema-velletje.Hoera dus voor de Hema! Een van de weinig winkels met een echt Hollands streekproduct maar wars van een boerenbonten nep streeckuitstraling. Gewoon een modern velletje met eigen label en een goed product erin.
Geen fratsen, geen streken, maar een smakelijk product zonder poespas. Bravo!
Dit artikel afdrukken