7
Fotocredits: Douchekop, Nicole Koehler

FlashStop met douchen

En ook met auto's wassen, zwembadjes vullen, de moestuin sproeien en meer van dat soort niet levensreddende zaken. Waterleverancier Vitens klinkt benauwd. Het is inmiddels al een paar zomers gewoon. Tot een jaar of wat geleden dacht iedereen dat het in Nederland altijd nat is en de zomers niet warmer werden dan een graad of 23. Dat is het nu binnen bij de airco. Wie een watergekoelde heeft, kan beter een stille blazer aanschaffen. Die zijn ook lekker fris.

AD - Vitens: stop met zwembaden vullen en tuinen sproeien, 8 aug 2020
  • Waardeer dit artikel door het te delen:
Laden...
Frank Luttels
Frank Luttels Food- en agri-economie
  • #7
  • 13 aug '20
  • 10:51

Och, zolang de gemeentes gewoon de grote watervaten voor hun struikjes met kraanwater vullen, wat moet je dan van de gewone man verwachten.

Overigens zou een waterleiding aanleggen vanuit Duitsland nog wel handig kunnen zijn, niet ver over de grens bij Limburg wordt voor de bruinkool winning tot 1,2 miljard M3 per jaar opgepompt om die gaten (tot 350mtr diep) droog te houden.
Gedeelte wordt weer naar natuurgebieden gepompt maar er is ook nog overschot, dat gaat de rijn in, maar ook bv riviertje de Roer, anders stond die gewoon droog in de zomer.
Vanaf 2030 gaan ze de winning stoppen, er is al een compleet plan klaar, ze gaan dan water uit de rijn halen om naar de natuurgebieden te pompen, doen ze dat niet en stoppen ze in een keer met bronbemaling zal al het grondwater vanuit een grote regio, massaal naar de gaten stromen om ze gevuld te krijgen.

Alle mogelijke gevolgen door het verstoren van de diverse grondwater lagen en deze met mekaar in verbinding te brengen worden door experten als zeer gevaarlijk beschreven.

Invloed op Nederland vraag je je dan af, middels de Venlo slenk is er ook voor het hogere grondwater een directe invloed richting Nederland die rijkt tot minimaal de Peel, diepere lagen is niet exact bekend, maar waarschijnlijk nog veel verder.

Hendrik J. Kaput
Hendrik J. Kaput Landbouw & energie
  • #6
  • 12 aug '20
  • 21:57

In Lovelock’s view, the scale of the catastrophe that awaits us will soon become obvious. By 2020, droughts and other extreme weather will be commonplace. By 2040, the Sahara will be moving into Europe, and Berlin will be as hot as Baghdad. Atlanta will end up a kudzu jungle. Phoenix will become uninhabitable, as will parts of Beijing (desert), Miami (rising seas) and London (floods). Food shortages will drive millions of people north, raising political tensions. “The Chinese have nowhere to go but up into Siberia,” Lovelock says. “How will the Russians feel about that? I fear that war between Russia and China is probably inevitable.” With hardship and mass migrations will come epidemics, which are likely to kill millions. By 2100, Lovelock believes, the Earth’s population will be culled from today’s 6.6 billion to as few as 500 million, with most of the survivors living in the far latitudes – Canada, Iceland, Scandinavia, the Arctic Basin.

Sander Koning Labadie
Sander Koning Labadie Kwaliteitsmanagement
  • #5
  • 12 aug '20
  • 11:41

Klopt Astrid, gelukkig steeds meer waterbergende oplossingen in die verstedelijkte steden

Astrid Spijkers
  • #4
  • 12 aug '20
  • 7:44

#3 Sander: hier ook, niet over dat badje, maar dat ik de enige in mijn rijtje ben met en groene tuin en een paar makkelijke moestuinbakken, datwil ik ook graag groen houden, ook al staat er in mijn bakken op dit moment bijna niks, paar palmkolen en 2 kruidenplantjes, zaaien is het nu te heet voor, dat komt in september weer met een paar dingen.

En wie wil nou beweren dat een moestuin niet levensreddend zou zijn? Votens toch niet? Ik mag toch hopen dat zij ook beseffen dat je met een moestuin het hele jaar door er roente van kan eten als je dat wilt?

En die badjes, dat valt wel mee, de buren hiernaast maken niet eens gebruik van hun zwembad, die staat alleen maar te pompen, af en toe stofzuigen ze erin. Als ze er al 1x in de week in zitten is het veel. Ze kunnen beter dat soort mensen samen met al die anderen die alleen maar tegels hebben, belasten voor het niet groen houden van de tuinen ipv wij die de natuur dicht bij huis willen te straffen als ze even sproeien, ik betaal tenslotte voor het water, wat ik meer gebruik betaal ik ook voor.

En dan? Laten ze dan eindelijk eens gaan beginnen met watertanks te maken (op strategische plekken) waar overtollig regenwater in opgevangen kan worden ipv dat het direct het riool in gaat juist voor dit soort droge dagen.

Oh ja, ik was overigens toch wel blij gisteravond dat ik even kon douchen, want je gaat behoorlijk stinken door het zweten met dit weer, alleen die mensen die perse elke dag, soms zelfs 2x moeten, die zouden zich wel wat in kunnen houden, je kan je ook aan de wasbak even wassen.

Sander Koning Labadie
Sander Koning Labadie Kwaliteitsmanagement
  • #3
  • 10 aug '20
  • 20:03

Net mijn kinderen afgespoeld in een badje onder de douche, doe hadden afkoeling gezocht in een vaart, dus geen badje in de tuin. Met het badwayer mijn tuin besproeit.

Ik ben bijna de enige in de straat die zijn tuin niet volledig versteend heeft. En ik wil mijn waterbergende groen wel graag verzorgen.

Ik vind een reactie niet ok

Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.

sluit

Log in om te reageren en duimen uit te delen. Nog geen account? Meld je nu aan!

Lees alles over reageren in de gespreksregels.