Dominique Reiniche, Coca-Cola Europe president, described the move as “another important milestone” as it expands its portfolio of drinks. It comes nearly three decades after the companies brought in its first zero-calorie beverage. Today, nearly one-third of the group’s total brands are low and no calorie.
Nu kunnen we nog meer drinken van iets, zonder dat het enige nuttige voedingswaarde heeft. Beperken hoeft in ieder geval niet meer.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Stevia is nu in de EU toegelaten vanwege een tekort aan suiker in de EU. De afgelopen jaren heeft Brussel zich met het gevoerde suikerbeleid danig verkeken . Suikerquotum gaat nu verdwijnen volgens de nieuwe GLBplannen. Wanneer er dan weer voldoende suiker in de EU gaat komen, zal stevia in de EU weer net zo snel van het toneel verdwijnen als het gekomen is.
Je schijnt je te storen aan een product dat ongegeneerd lekker is, zonder fysieke nadelen. Je zou toch moeten dansen van vreugde? Of hoort het leven echt lijden te zijn?
Waarom zou wat we eten voedingswaarde moeten hebben? We etern toch al teveel.
Nou, Nick, ik krijg het idee dat je het me graag wilt vertellen. Steek van wal.
Anja, zegt het woord "schuldcultuur" je iets?
Ja, we kunnen nog meer drinken van iets zonder dat het nuttige voedingswaarde heeft. Maar je kunt het natuurlijk ook inzetten in een product dat dat wél heeft, dus het glas was net zo goed halfvol als halfleeg.
Overigens was Stevia al eventjes toegelaten, ergens begin dit jaar. En toen toch weer niet. En nu toch weer wel. Hoe dan ook, het is al jaren op de NL markt onder het mom van 'uitwendig gebruik' (dankzij onze heerlijke gedoogcultuur), en dus gebruiken wij het zelf ook al jaren. Met mate, want het gaat niet zozeer om het vervangen van het zoet als wel om het afwennen van die enorme hang naar zoet. Maar da's weer een andere discussie.