Dit vlees komt van de firma Sanders uit Weert. Het heeft een ster van de Dierenbescherming, ook al ziet de verpakking er helemaal authentiek Iers uit. Ierland is een land waar ze geen Dierenbeschermingssterren nodig hebben omdat alle vleeskoeien er blij buiten lopen.
We willen graag van u weten:
- voelt u zich misleid nu we u vertellen dat alle Iers rundvlees een ster verdient, zelfs als die er niet op staat?
- vindt u het OK dat de Dierenbescherming sterren plakt op vlees dat er geen beter leven door kreeg omdat het dat altijd al had?
Op 10 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Als je doorklikt naar de website kom je toch gewoon uit bij de producent in Ierland? Dat in Weert een distributiekanaal zit doet in principe niet ter zake toch. Noorse zalm is ook een importproduct en de productie hiervan is in Scandinavië.
Cees
Prima, ik meld me zsm via email. Tot nadere kennismaking !
@Jack, zou best kunnen dat we het eens zijn. Ik weet weer meer andere dingen. Een keer in het echt spreken lijkt me prima. Ik ben een rundvlees onderwerp aan het uitwerken voor over een tijdje in mijn blad en ik hou er wel van om van verschillende kanten info te krijgen en veel vragen heb ik altijd.
Ester, duidelijk, tnx. Als eenvoudige veeboer annex slager is mijn denkraam te beperkt om complexe dingen zoals veeteelt (waarin onder meer ras, leeftijd, voer, extensief, intensief, melkvee, vleesvee, dubbeldoel, diergezondheid, geslacht, dierwelzijn, duurzaamheid, kostprijs, verticale integratie en nog een tiental onderwerpen afhankelijk van elkaar zijn) uit te leggen aan jouw achterban. Wees blij, want door het gebrek aan kennis word je leven een stuk makkelijker. Stel je voor dat je net zoveel weet als ik van rundveeteelt. Dan ben je uren bezig om een weloverwogen biefstukje te kopen. Daarom koop ik bijna nooit rundvlees. Zelfs mijn eigen rundvlees niet. Te omslachtig. Geef mij maar een plofkipfilet. Ik weet dan zeker dat het dier een slecht leven heeft gehad, het product redelijk duurzaam is, de smaak 'neutraal' en de prijs superlaag. Zekerheid geeft rust. Misschien - achterlangs al vernomen dat we het meer eens zijn dan we denken - eens afspreken ? Dan licht ik een klein deel van de rundveeteelt-sluier op. En garandeer ik verwarring.
@Mark, Jip en Janneke zijn van Jack volgens mij. Ik had het over gewoon Nederlands. Ik ben niet voor alleen uit Nederland. Wij exporteren, je kan dan niet de grenzen sluiten voor import. sommige dingen laten zich ook veel beter verbouwen in het buitenland. Dat is gewoon zo. Ik ben voor transparantie en vind dat mensen zelf keuzes moeten maken, ga ik niet voor ze doen. Ik wil echter wel dat mensen kunnen kiezen aan de hand van kennis en dan is het mijns inziens belangrijk dat initiatieven die de consument benaderen dit op een toegankelijke manier doen. Ik weet dat een deel van de problematiek zich niet simpel laat uitleggen. Voor mij is het vaak gewoon wachten op een voorval dat iets duidelijk maakt of iemand die iets goed uit kan leggen. Jij weet dat ik achter de schermen een heel netwerk heb van mensen aan wie ik informatie kan vragen. Er zijn veel onderwerpen die ik graag consumentgericht zou willen uitleggen maar soms lukt het gewoon nog niet. Het hebben van een blad helpt wel. kan ik iets meer in kwijt dan via social media.
Dat van die soorten rundvlees was meer in reactie op hoe de discussie ging, had ik even zin in.