imageDe campagne ‘Zwolle Hoofdstad van de Smaak 2008' begint met een presentatie tijdens de beurs MID lifestyle, van 3 tot en met 6 april in de IJsselhallen in Zwolle. Vandaag is Zwolle officieel de hoofdstad van de smaak voor een jaar. Zwolle was al eens de Groenste stad van Europa, organiseert jaarlijks 'Zwolle Culinair' en heeft nauwe banden met regionale voedselproducenten uit o.a. het Vechtdal. Zoals de jury zei: "We zijn erg gecharmeerd van de plannen uit Zwolle, vooral de sterke banden met de regio spreken ons aan."

Hoogtepunt dit jaar is de organisatie van activiteiten in het kader van de landelijke campagne Week van de Smaak, die van 22 t/m 28 september gehouden wordt. In de 'Week van de Smaak' is er vooral veel aandacht voor ambachtelijk bereide producten, biologische topproducten, het streekproduct, seizoensproducten en bijzondere en vergeten smaken.

Epicentrum
Zwolle is dan, als nationale ‘Hoofdstad van de Smaak', het epicentrum waar producent en consument elkaar ontmoeten, in de vele kwaliteitrestaurants, in de speciaalzaken en in de ambachtelijke bedrijven in de stad en in de omgeving.

Als Zwollenaar durf ik het bijna niet te zeggen.....maar kom allemaal naar Zwolle en ervaar de smaak. Op 13 april in de proosdij.

Dit artikel afdrukken