We kennen het allemaal wel, de irritatie van flessen die weg rollen. Als je er zo over nadenkt is die ronde fles eigenlijk best lastig. Nu is dat voorgoed opgelost...... tenminste als we de ontwerpers moeten geloven: Wine to wine heeft een nieuwe wijnfles Wine Time geintroduceerd. De stapelfles.

Wijn in een slimme fles, die de ziel niet zoals gebruikelijk in de bodem, maar aan de zijkant heeft. Voor de consument is hiermee een einde gekomen aan rollende flessen in de koelkast. Op logistiek gebied en voor de retailorganisatie levert dit formaat een ruimtebesparing op van maar liefst 18%. Uiteraard wordt de wijn in deze flessen voorzien van de laatste nieuwtjes, een schroefdop.
Men zocht naar een fles die ruimtebesparend zou zijn in opslag, transport en het schap. De karakteristieke flesvorm mocht niet uit het oog worden verloren. Aldus Janetta Wanders-Brouwer, Commercieel Directeur van Wine to Wine. "De nieuwe fles die wij hebben ontwikkeld, heeft een holle zijkant, waardoor flessen als het ware in elkaar geschoven of gestapeld kunnen worden. Dit zorgt voor een enorme ruimte- en kostenbesparing. Op een pallet passen 792 flessen WineTime tegen de gebruikelijke 672 traditionele flessen, ondanks de gebruikelijke flesinhoud van 0,75l. De besparing is 18% op de ruimte én de logistieke kosten."

C1000 heeft de exclusiviteit van dit nieuwe product. Zou het idee worden opgepakt door andere slimmerikken?

bron: sommeliers.nl

Dit artikel afdrukken