Het Sint. Antoniusziekenhuis in Utrecht onderzoekt of eiwitverrijkte voeding voor oudere hartpatiënten hun overlevingskans en herstel bevordert en betere zorguitkomsten oplevert. Daarom gaat het ziekenhuis in een langjarig onderzoek jaarlijks 200 hartkleppatiënten voorafgaand aan hun ingreep 2 weken lang eiwitverrijkt eten en drinken aanbieden. Dit meldt Foodholland. Bij het ouder worden neemt de eiwitbehoefte toe, terwijl de eetlust juist vermindert. De proefpersonen krijgen van het ziekenhuis alledaagse producten als brood, fruitsap, soep, zuivel en koekjes met extra eiwitten thuisbezorgd.
Foodholland - FoodHolland Nieuws: St. Antonius ziekenhuis bezorgt eiwitverrijkte voeding thuis bij oudere hartpatiënt
Lees ook
-
3
+Goede zorg in het ziekenhuis kun je straks proeven 29 sep 2023
- 1 Zonder auto gezonder 19 feb 2020
-
2
+Zo veel onderzoek, maar we worden nog steeds dikker 5 dec 2018
-
2
+Omstreden gentechniek biedt medische diagnostiek grote kansen 3 mei 2017
-
64
+Nederlandse onderzoekers verklaren geringe waardering voor groenten 18 okt 2016
Tja, marktwerking... Waarom die dure rotzooi van Carezzo (brood, sap, soep en zelfs koekjes...) en geen ECHT voedsel? Waarom niet iets met vitaminen en mineralen, evt aangevuld met supplementen? Marktwerking, geld?
Nee, stel je voor dat je écht gezonde voeding gaat propageren, waar blijf je dan als (diëtist van een) ziekenhuis? Dat kost omzet als ze er van opknappen, dát is niet de bedoeling...
Hoeveel levert dit het St. Antoniusziekenhuis op trouwens, die verstrekking van dat rommelvoer op zgn 'medische grondslag'? Vast en zeker méér dan de CocaCola automaten in de hal...