In de Ondertussen van dinsdag 29 oktober vallen mij deze berichten op:

- Het is al jaren een punt van discussie: wel of niet sporten op de nuchtere maag, en waarom? Nieuw onderzoek met obese proefpersonen bewijst dat de timing van een maaltijd ten opzichte van je inspanning een effect heeft op je insulinemetabolisme, schrijft Medical News Today. Door nuchter te sporten, dus wanneer je insuline-concentratie laag is, kun je meer vet verbranden en dat heeft een positief effect op je gezondheid. Bovendien neemt je insulinegevoeligheid toe (die is laag in obese personen), waardoor je je bloedsuikerspiegel beter kunt reguleren.

- Bierbrouwer AB InBev gaat vanaf 2020 gebruik maken van een biertrein om zijn bier van de brouwerij naar de haven te transporteren, schrijft De Tijd. De biertrein zou jaarlijks 20.000 vrachtwagenritten over de Antwerpse ring besparen. “Met deze biertrein wint iedereen: onze klanten, het klimaat, maar ook de passagiers op de weg,” aldus Geert Pauwels, CEO van uitvoerende haven-spoorwegmaatschappij Lineas.

- Al duurt het nog een maand eer Sinterklaas ons land komt bezoeken, de kruidnoten liggen al weken in de supermarkt. Van die saaie met de smaak van speculaas, maar ook met exotische smaken zoals gin-tonic, karamelzeezout of pindakaas, schrijft het AD. Samen met 24Kitchen is de krant op zoek naar dè kruidnotensmaak van 2019. Tot 3 november kun je smaakcombinaties insturen.

Niet alleen in vlees kan listeria voorkomen; in Amerika zijn mogelijk ook appels besmet (CNN). De gemene deler tussen obesitas en tandklachten is frisdrank (ScienceDaily). Bij koffieketen Starbucks kun je binnenkort betalen met Bitcoin (Bloomberg). Nu Labour overstag is, krijgt de Britse premier Johnson toch zijn verkiezingen in december (Volkskrant).

Check Ondertussen dat onderwijl alweer verder is!
Dit artikel afdrukken