Vergelijkbaar maken
Sinds 2001 maakt Just Eat het mogelijk de menukaart van bezorgrestaurants in de buurt met elkaar te vergelijken. Frieten, pizza's en meer zogenaamde fastfoodartikelen zijn gemakkelijk vergelijkbaar. Daar kun je dus een succesvolle formule op bouwen. Restaurants doen er graag aan mee omdat ze gemakkelijk gevonden worden door consumenten. De kracht van Just Eat ligt in zijn bekendheid, zodat deelnemende restaurants graag 12% commissie per maaltijd en een vaste fee van € 300 aftikken.
Groei
In 2013 bestelden 9 miljoen mensen 40 miljoen afhaalmenu's bij 36.000 restaurants via Just Eat. In de eerste zes maanden van dit jaar behaalde het platform een omzet van 69,8 miljoen pond en kwam de winstmotor op stoom. Van een winst voor belastingen van 3,1 miljoen pond in 2013 steeg de verdienmotor tot 8,6 miljoen pond nu.
Dat meldt RetailDetail. Just Eat bedient 13 landen, onder meer België en Nederland. Vooralsnog zorgt het Verenigd Koninkrijk voor driekwart van de omzet en nagenoeg alle winst. Zodra meer massa wordt bereikt in andere markten, zal de winst van het onlineplatform verder sterk kunnen doorgroeien.
Op 10 juni krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Dank Huib duidelijk en begrijpelijk de keuzes zijn enorm op internet zoals je vroeger portals had heb je nu platforms feitelijk.
Patrick, er is een groot verschil tussen een online winkel en een platform zoals Just Eat. Een platform bedient twee groepen klanten, in dit geval eters en restaurants. Airbnb bindt huurders aan verhuurders, als man in the middle. Maar een slager met een webwinkel heeft alleen zijn eigen klantenbestand. Daar zit geen groeipotentie. Alle handel via internet zal gaan via platforms, die tweezijdige markten faciliteren, en enkele grote webwinkels (die op hun platforms vaak ook weer tweezijdige marktjes faciliteren, zoals Bol.com met de tweedehandsboekenwinkeltjes van particulieren).
Als je als ondernemer je spullen wil afzetten, zal je een platform moeten vinden of opzetten met die tweezijdigheid als uitgangspunt. Dan moet je denken aan een tussenpersoon op internet, die bijvoorbeeld producenten en groothandels of retailers verbindt. Als groothandel of producent alleen red je het niet met een webwinkel, vergeefse moeite.
een scoop
dit is het idee, is niet online, gewoon een test fase
Ik als importeur kan dit niet bij de retail krijgen, dat kan alleen als het skinpacked wordt, dan is het 3,50 p-kilo duurder, dus te duur.
Gebleken is dat de klant bij horeca groothandels die dit kopen vaak de pure consument is, dan kunnen ze het beter rechtstreeks en goedkoper bestellen.
Dat is mijn visie.
De visie van de mensen van de on-line site is een andere , dat wordt uitgelegd.
Zou jou dit aanspreken. klik door naar direct bestellen voor meer informatie dat stukje zou eerder moeten volgen maar dat zijn kinderziektes
www.cowunder.qlic.nl
Patrick, ik vrees idd dat merkwaarde een voorwaarde is. Als je die niet hebt of weet op te bouwen: niet aan beginnen.
Ik heb zelf het antwoord gevonden, denk ik, online is puur gemak. Grote keuze en zaken die geen uitleg behoeven, verkopen via online. Dat is waarom vlees niet werkt via online. Fruit/Groente is al vergemakkelijkt. gesneden sla, mix groente dat verkoopt ook als is het 2x duurder. Het gemak heeft de hoogste waarde.
Meer nog dan kwaliteit. Nu is Nederland groot qua inwoners, als ik lees dat er 7500 amateur koks zijn die voor anderen koken, dan is dat alleen al genoeg voor ons (mijn dochters ) concept. Wellicht ook prima dan blijft het exclusief.
Vroeger was men trots op wat men zelf maakte, Dr Oetker cake bijv. , nu is men trots als ze Dudok appeltaart in huis hebben. Schoenen, meubels, electronica passen in dat gegeven, gemak je hoeft zelf niets te doen. Just Eat idem.