De Nederlandse sporters in Sochi krijgen een speciaal ontwikkeld ‘Sportsgrain’ brood voorgezet. Het brood wordt exclusief voor de sporters ingevlogen. “De combinatie van zetmeel en vruchten zorgt voor een optimale mix van snelle en langzame koolhydraten die aansluit bij de meest recente wetenschappelijke inzichten voor het optimaliseren van de koolhydraatinname”, zegt Floris Wardenaar, die bij de ontwikkeling van het brood betrokken was, op EVMI.
Een belangrijk bestanddeel van het brood is de Afrikaanse graansoort teff. Deze bevat relatief meer langzaam verteerbare koolhydraten. Daarnaast zit er wortelvezel, banaan, cranberries, rozijnen, lijnzaadmeel, tarwekiemen en zuurdeegpoeder in het brood. Het brood is nu nog alleen voor topsporters beschikbaar, maar over enkele maanden zal het in de handel komen.
Dit artikel afdrukken
Een belangrijk bestanddeel van het brood is de Afrikaanse graansoort teff. Deze bevat relatief meer langzaam verteerbare koolhydraten. Daarnaast zit er wortelvezel, banaan, cranberries, rozijnen, lijnzaadmeel, tarwekiemen en zuurdeegpoeder in het brood. Het brood is nu nog alleen voor topsporters beschikbaar, maar over enkele maanden zal het in de handel komen.
Nog 3
Je hebt 0 van de 3 kado-artikelen gelezen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Lees ook
Waarom nou niet gewoon echt zuurdesem brood ivp 'instant poeder'. Niet kopen in de winkel, gewoon zelf maken, makkelijk, lekkerder en veel goedkoper! ;-)