De Statenfractie van de SP in Brabant organiseert een expertmeeting over levensvatbare voedselproductie en plattelandsontwikkeling op dinsdagavond 28 augustus 2012 in het Brabants Natuurmuseum in Tilburg.

De komende maanden staan voor Provinciale Staten in Brabant belangrijke economische, ruimtelijke en ecologische besluiten op stapel die ingrijpend kunnen zijn voor de economische en ecologische bedrijvigheid in het Brabantse buitengebied. Wie goede afwegingen en keuzes wil maken, kan alle inbreng gebruiken bij het ontwikkelen van een integrale visie. De expertmeeting op 28 augustus staat dan ook in het teken van een essentiële vraag: Hoe kunnen we in Brabant (en Nederland) noodzakelijke primaire voedselproductie behouden en wel op een ecologisch, economisch, ethisch en esthetisch verantwoorde, dus toekomstbestendige manier?

Tijdens de avond zal hierover gesproken worden door enkele gastsprekers:
Joris Lohman van Youth Food Movement, Jan van den Broek van biologische boerderij ’t Schop, Wouter de Heij van Top BV, Annechien ten Have, voorzitter vakgroep varkens van LTO Noord., Marc Soetman, adviseur duurzaamheid in de voedselketen, Jan Robben van de Aardbeienacademie in Oirschot en Gert-Jan Groothedde kritisch culinair recensent

Uitgangspunt voor de avond is het manifest van de zogenaamde Food Revolution van duurzaamheidsorganisatie Urgenda en Nederlands grootste en invloedrijkste online foodmagazine Foodlog.nl. [url=http://www.nieuwvers.nu/nieuwvers/manifest/[Hier[/url] staat het manifest: Adjunct-directeur Sandra van Kampen van Urgenda zal dit manifest komen toelichten. De gastsprekers zullen hierop inhaken en hun visies geven over nieuwe initiatieven en mogelijkheden om voedselproductie en aanverwante activiteiten in het Brabantse buitengebied levensvatbaar te maken en te houden. Uiteraard is er gelegenheid om mee te praten.

Wij hopen u als betrokkene/deskundige/geinteresseerde tijdens de avond van nieuwe interessante informatie te kunnen voorzien. Hopelijk leidt dit uiteindelijk, samen met andere discussies en concrete activiteiten, de komende tijd tot een breed gedragen visie op de toekomst van het Brabantse buitengebied en tot daaruit voortvloeiende concrete initiatieven.

Heeft u interesse om deze avond bij te wonen? De avond start om 19:30, inloop met koffie en thee vanaf 19:00, i.v.m. met de beperkt ruimte vragen wij u van tevoren op te geven voor de avond. stuur een e-mail naar fractiemedewerker Ramon Boersbroek via rboersbroek@brabant.nl, wij reserveren dan voor u een plaats. hopelijk tot ziens op de 28e!

Het adres van de locatie is
Spoorlaan 434
5038 CH Tilburg

De locatie is prima te bereiken met het openbaar vervoer. Het museum ligt schuin rechts tegenover Tilburg CS en het busstation.

Er is volop (betaalde) parkeergelegenheid in de directe omgeving van het museum:

Parkeergarage de Knegtel
Gasthuisring 60
5041 DT Tilburg
en
parkeerterrein NS-plein
parkeerterein Noordhoekring
Dit artikel afdrukken