Bij toeval vond ik de ideale oplossing. Ik had zo'n te droge cake. Het gevolg van niet genoeg eieren in huis. Dat probeerde ik te ondervangen met een gepocheerde peer. De cake was lekker, maar de consistentie was niet fijn. En toen dacht ik aan het Franse gerecht 'baba au rhum', een gistgebak dat doordrenkt wordt met rhum, of een siroop, tot het sopt. Nou lag er in mijn ijskast nog een flesje zelfgemaakte lavendelsiroop. Je raadt het al. De cake werd voorzichtig begoten met een lepeltje siroop (bij een baba prik je gaatjes in de korst en dan giet je er lepelgewijs in meerdere keren een aardige hoeveelheid rum over). En daarna nog een lepeltje. Het resultaat: een dubbele verrassing. De consistentie werd lekker vochtig, maar niet nat. Ernaast geknoeide druppels lieten zich nog lekker opzuigen door de cake. Een zalige smaakverrijking en een regelrechte smaakvoltreffer. Zo lust ik iedere dag wel een te droge cake!

Je kunt je cake natuurlijk pimpen met alle soorten likeur en subtiele siropen (bij de koffiethuiswinkel.nl vind je een prima keuze aan siropen van Monin). Ik ben natuurlijk helemaal 'into' m'n pas ontdekte lavendelsiroop, die heerlijk aromatisch en niet overdreven zoet is.
Dit artikel afdrukken