Ondanks de kritiek die Solidaridad krijgt door zijn samenwerking met multinationals en de veevoerindustrie, besloot de arbeidsrechten NGO in een strategische samenwerking te stappen met Unilever.

Welzijn en productie verbeteren
Unilever wil grondstoffen als cacao, suikerriet, palmolie, groente, fruit, soja en zuivel duurzaam in kunnen kopen in Afrika, Latijns-Amerika en Azië. Daarmee wil het bedrijf het welzijn en de productie verbeteren van de 1 miljoen boeren en medewerkers die aan Unilever leveren. Dat meldt EVMI.

Het gaat er vooral om vrouwen een betere positie te bieden, werkomstandigheden te verbeteren, jonge landbouwondernemers meer kansen te bieden en duurzaam landgebruik te bevorderen.

Samen fondsen werven
De samenwerking blijkt niet louter gericht op het legitimeren van de activiteiten van de multinational. De samenwerking is ook gericht op, zo schrijft EVMI, het gezamenlijk "aantrekken van ‘een mix van publieke en private fondsen’, krediet en investeringen en het financieren van lokale initiatieven. Ook zullen de beide partijen drie voltijds werknemers leveren voor het gezamenlijke activiteitenprogramma."

Fotocredits: Unilevergebouw Rotterdam-Zuid, Frans & all
Dit artikel afdrukken