In mei opende de eerste streeksupermarkt (met restaurant) langs de snelweg in Nederland. De Hajé streeksupermarkt De Linielanding ligt aan de afslag Nieuwegein van de A27. De winkel biedt een ruim assortiment met lokale, biologische en duurzame producten van tientallen boeren uit de directe omgeving: de Nieuwe Hollandse Waterlinie en het eiland van Schalkwijk. De Hajé streeksupermarkt mikt naast de automobilisten op de snelweg ook op recreanten die vanaf het terras en het restaurant de omgeving kunnen verkennen.

Een half jaar na de opening blijkt het nog 'niet lekker te lopen' bij de snelweg-streeksuper, meldt De Levensmiddelenkrant. De locatie is niet gemakkelijk te vinden voor potentiële klanten, waardoor er sprake is van veel derving. Dat heeft tot gevolg dat 'de grootste klant op dit moment de voedselbank is'. Geen gezonde situatie voor de boeren die de super met hun producten bevoorraden.

Maar Hajé zit niet bij de pakken neer. De streeksuper heeft een specialist ingeschakeld om de formule en winkel tot een echte klantentrekker om te vormen. Het assortiment wordt uitgebreid met meer kaas en koffie ('waar Hajé van oudsher goed in is'), en de aanvraag voor een heuse reclamezuil langs de A27 ligt al bij de gemeente. Woordvoerder Van Hemert zegt in het AD vol vertrouwen: "Het is de trend naar de gezonde levensstijl die we ook bij onze zaken in het noorden zien. Daar hebben we een naam. Hier moet dat nog groeien.''

Fotocredits: haje.nl
Dit artikel afdrukken