De jongste Allerhande staat bol van de gezondheid. Op een rare manier. Je moet minder, maar het blijkt vooral veel meer te zijn. En niet minder, maar veel meer werk.

We volgen een dag uit het leven van de AH consument, die van zijn winkelier maar liefst zes keer blijkt te moeten eten.

Een samenvatting uit 27 pagina's gezond op z'n Allerhand's.

Om 7.30h begint het feest met een licht ontbijt. Dat is zo licht - crackers, fruit, smoothies, yoghurt met een handje muesli; nooit teveel - dat je al om 11.00h weer aan de snack voor tussendoor moet. Die bestaat dan uit een anijsomeletje, een rijstwafel met pindakaas of - waarom zo laat? - een plak ontbijtkoek. De laatste met halvarine, want dat scheelt calorietjes die je over moet houden voor de lunch. Die volgt om 13.00h. Dan eet je een belegd broodje. AH staat 7 varianten toe en maar 1 salade (van kidneybonen).

De lunch is zo licht dat de AH klant om 16.00h alweer aan de lekkere trek snack moet. Hij of zij rent naar de keuken en maakt een beschuit met aardbeien-jam en ricotta of tovert een Festini ijsje uit de diepvries. Een sinaasappelwortel shake kan ook; en nog meer van dat soort dingen.

Om 18.00h moet de klant aan tafel met superlichte gerechten die je toch helemaal voldoen, zo belooft Zaandam. Nou ja, eventjes maar, want je moet nog avond-snacken.Daarom geldt die garantie maar tot een uur of negen, want om 21.30h moeten we alweer aan de gezonde lichte snacks. Daarvoor moeten we voor de zesde keer die dag de keuken in om bijvoorbeeld wat Crostini met zongedroogd tomatenspul te besmeren, een gerookte kip te snijden voor bij de chilidip of een ouderwets gezellig toastje te maken met light brie. Light? Ja natuurlijk. De volgende ochtend wil je toch zeker wel weer honger hebben om je ontbijt en de hele reut opnieuw door te moeten.

Tsjonge, wat een tijd brengt die AH-klant door in de keuken. Hoe doe je dat eigenlijk als je er ook nog bij moet werken voor de kost?

En geloof je het? Zes keer per dag eten en, zoals de Allerhande belooft, 'heerlijk op gewicht blijven' met 'een gezonder eetpatroon' dat 'nu gaat lukken'. Het is wel gezond voor de omzet.
Geloof je niet dat iemand zulke fabels in miljoenenoplagen durft te vertellen? Snel naar de winkel voor de Allerhande, nr. 2 - 2009. Gratis!
Dit artikel afdrukken