Zomaar een greep uit het op eten gefocuste FoodTok. Kijk naar het bereiden van een tosti met een dot mayonaise, zalm, wat druppels tabasco, een handvol tortilla chips, waterkers, ketchup en kaas. Dat klinkt nog niet zó verkeerd. Maar dan: voordat de sneetjes brood in de pan worden geroosterd, komen er nog met vlees gevulde ravioli en marshmallows bovenop. Hmmmm. En wat dacht je van een beker warme chocolademelk met knakworstsap. Of een mix van gekookte ribbelchips, kaas en kookroom omgedoopt tot aardappelpuree.

Het zijn stuk voor stuk maffe recept-hacks.

De nieuwe generatie FoodTokkers focust op het vinden van de bizarste combinaties
Culinaire absurditeit
Deze buitenaardse recepten staan op naam van Eli Betchik, die zich op TikTok doeltreffend 'de meest duivelse chef' noemt. Hij is een voorbeeld van de nieuwe generatie FoodTokkers die focust op het vinden van de meest bizarre combinaties.

Waarom? De TikTokkers zelf zeggen “waarom niet?”. Omdat het kan dus.

De bewust provocerende content is inmiddels onweerstaanbaar lokaas geworden. Volgers klikken, bekijken en delen driftig. En dat is waar het uiteindelijk om draait in sociale media. Als het maar aandacht krijgt, is het goed.

Helaas nemen sommigen deze vraag te serieus en proberen het daadwerkelijk zelf uit
Imitaties
Als je zit te kijken, vraag je je continu af of het lekker is, want dat kan toch helemaal niet?

Helaas hebben velen het vermaak niet door en proberen ze de waanzinnige creaties zelf uit. Een partijtje voedselverspilling is het onvermijdelijke gevolg. Naast het scala aan afgrijselijke recepten, zijn er genoeg fascinerende eettips die enkel bedoeld zijn om naar te kijken. De hoeveelheid vet of suiker alleen al zou verboden moeten worden.

WaterTok trend gevreesd
De bizarre recepturen beperken zich niet tot eten. Naast FoodTok is WaterTok de nieuwste trend. Fanatiekelingen promoten het drinken van water met allerlei, vaak zoete toevoegingen. Door een siroop of poedertje van bijvoorbeeld gemalen Skittles-snoepjes toe te voegen komt de smaak van verschillende cocktails, desserts of verjaardagstaart tot leven. Creatief, maar een aanslag op je gezondheid. Onder het motto hydratatie krijg je met dit ‘water’ een suikerpiek. Die suikers zijn slecht voor je tanden en kunnen leiden tot gewichtstoename en andere gezondheidsproblemen.

Laat TikTok je vermaken. Kijken is prima, maar don’t try this at home.
Dit artikel afdrukken