Hoe je via Hellman’s mayonaise stront kunt krijgen met Slow Food.

Wouter Klootwijk schreef in zijn rubriek in de provinciale kranten over Hellman’s die niet naar Hellman’s smaakt in Nederland.

Delhaize
Hij kreeg veel reacties van lezers die hem betere mayonaises tipten. Een er van kwam van de voorzitter van Slow Food Wageningen. Ze schreef dat ze een enorme frietliefhebber is en altijd als ze in Belgie is mayonaise inslaat bij Delhaize. Hoeft niet meer, zei ze er bij, want deze Belgische mayonaise is nu ook te koop bij Albert Heijn.

'Flink in mekaar meppen'
Klootwijk kwam er in een tweede stukje over friet en mayonaise op terug en constateerde met verbazing en plezier dat we van Slow Food Wageningen weer gewoon patat mogen eten. Met mayonaise uit de winkel.
Het stukje werd gelezen door Frank van Elsdingen van Slow Food Utrecht die andere afdelingen van Slow Food en de Nederlandse organisatie in een email voorstelt om de verslaggever in elkaar te slaan. Van Elsdingen formuleert het als volgt:

‘Organiseren jullie een posse om de journalist(e) in kwestie eens flink in mekaar te meppen? Ik doe graag mee (;-)
Maar zonder gekheid: lijkt me dat we daar wel effe e.e.a. gerectificeerd moeten krijgen.’


Fotocredits: chilebeans
Dit artikel afdrukken