Zo'n 1.700 scholen en tienduizenden schoolkinderen lijken dit jaar verstoken te blijven van hun schoolfruit nu de schoolfruitleveranciers de officiële regeling onuitvoerbaar achten.

Particulier initiatief
Aanleiding voor het bedrijf Fruitful Office om een nieuwe onderneming te starten: Fruitful School. Fruitful Office levert sinds 2010 manden met fruit aan kantoren en telt inmiddels 1200 afleveradressen. Onder de naam Fruitful School gaat het bedrijf nu ook scholen van fruit voorzien. Om te beginnen de Catharinaschool in Amsterdam, waar 200 kinderen fruit geleverd krijgen.

Fruitful School moet 'scholieren te informeren en bewust maken van de gezondheidsvoordelen van fruit', schrijft EVMI. Het fruit wordt in een mand geleverd, voorzien van 'grappige informatie' voor de kinderen over de toegevoegde waarde van vers fruit.

Sponsoren en lokale scholen
De kosten van het schoolfruit - particuliere versie - worden gedragen door Fruitful Office én sponsoren. Zo sponsort de Rabobank Amsterdam het fruit voor de Catharinaschool en zijn andere bedrijven welkom om lokale scholen te sponsoren. De scholen kunnen zelf aangeven hoe vaak zij fruit geleverd willen krijgen. Fruitful school is van plan 'binnen afzienbare tijd' door te groeien naar 100 scholen. Ter vergelijking: de 6 leveranciers in het schoolfruitprogramma 2014-2015 zouden 1.700 scholen van schoolfruit voorzien. Het is niet onwaarschijnlijk dat meer lokale initiatieven het licht zullen zien in afwachting van een oplossing vanuit Den Haag.

Fotocredits: Devika
Dit artikel afdrukken