Lekker makkelijk online bestellen, en vervolgens niet thuis zijn als het afgeleverd wordt. Wat een domper.

Dat nog altijd onopgeloste vervelende aspect van modern bestelgemak pakt Sesam Solutions aan met de slimme brievenbus 'Parcer'. Hij bestaat ook in een Food-versie, voor de levering van verse boodschappen en maaltijdboxen bijvoorbeeld.

'Frustratie'
"Ik vind niets zo vervelend als achter een pakket aan moeten gaan, terwijl ik het juist uit gemak online bestel,” zegt CEO Hans van Nikkelen Kuijper in het persbericht. "Uit onderzoek door Twinkle en PostNL blijkt dat 35% van de consumenten niet thuis is wanneer een pakket wordt afgeleverd, met als gevolg dat men moet wachten op een volgend bezorgmoment, of naar de buren of een servicepunt toe moet om het op te halen. Dit leidt tot frustratie bij de consument, bezorger en retailer en heeft een negatief effect op het milieu.”

Onafhankelijk van webshop of vervoerder
Sesam Solutions, een hightech start-up die 'technologische oplossingen bedenkt om het dagelijks leven te verbeteren', ontwikkelde een technologie waarbij één enkele pakketbrievenbus geïntegreerd is met de vervoerder en de webshops. Daardoor kan de consument overal online kopen en door iedere willekeurige vervoerder laten leveren. Voor postbezorgers en webretailers bespaart de Parcer transportkosten en -tijd omdat pakketjes altijd afgeleverd kunnen worden. De Parcer is ook te gebruiken voor retourzendingen.

De Parcer, een 'box' met een luxe, moderne uitstraling, is in de voortuin te plaatsen, of aan het huis te bevestigen en vervangt de normale brievenbus. Ook de gewone post kan in de Parcer bezorgd worden en het is mogelijk met meerdere mensen een Parcer te delen. De Parcer Food is voorzien van isolatie en een slimme sensor die de eigenaar waarschuwt als de temperatuur niet goed meer is voor versproducten.

Eenvoudig
Met je Parcer-account maak je per online bestelling een automatisch gegenereerde unieke Parcer-code. Die zet je bij de bestelling achter je naam, zodat hij op het adreslabel afgedrukt wordt. De bezorger tikt de code in op de Parcer om die te openen en het pakket er in af te leveren. De Parcer meldt vervolgens dat de zending is afgeleverd aan de accounthouder.

De Parcer is vanaf nu te bestellen, met een introductiekorting voor de eerste 1.000 bestellers. De eerste 3 maanden is het abonnement gratis, daarna kost het 2,95 euro per maand.
Fotocredits: Parcer, via Facebook
Dit artikel afdrukken