Henk Scheele, René de Zeeuw en Gerrit Rozendaal, de telers achter chipsbedrijf Hoeksche Chips, gaan in wodka. Dat meldt Boerenbusiness. ‘Nu de aardappelprijzen erg laag zijn en we meer aardappelen hebben dan dat we chips van kunnen maken, is het tijd voor iets nieuws. Wodka!’, zegt Scheele. ‘Oorspronkelijk wordt wodka van aardappelen gemaakt en kenners beweren dat wodka uit aardappelen beter van smaak is’, vervolgt hij.

De chipsmakers hebben een ambachtelijke destilleerder in de arm genomen die er brood in ziet. ‘We hebben onze aardappelen bij hem gebracht en deze aardappelen bleken uitstekend geschikt te zijn vanwege het hoge zetmeelgehalte. De manier van destilleren is van grote invloed op de uiteindelijke smaak. Onze Wodka is drie maal gedestilleerd, dit geeft een zeer zachte smaak. Al met al zijn we heel tevreden met ‘onze’ wodka’, zegt Scheele.

Proost!

Fotocredits: emerson•utracik
Dit artikel afdrukken