Er blijkt één belangrijk probleem aan de schaarste ten grondslag te liggen: een verkeerde perceptie van het slagersvak. Ouders zien hun kinderen liever een andere beroepskeuze maken ("als je niet studeert, moet je in de slagerij werken!"), maar ook studenten hebben een vertekend beeld. Marc Van Tilborgh, general manager van de Belgische Keurslagers, stelt op Vilt: "[..] je staat heus niet tot je enkels in het bloed. Het is bovendien een creatief beroep, met niet meer vroege uren dan een ander. En bovendien verdien je er een pak meer mee dan de bedienden die elke dag de trein naar Brussel nemen".
Op 5 april krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Kan iemand mij vertellen waar ze dan Ambachtelijke slagers zoeken in Belgie.
Ik werk zelf als chefslager in een Nederlandse supermarkt.
Maar ik herken me niet meer in het ambacht. Het gaat namelijk niet meer om vlees.
het gaat alleen nog maar om cijfertjes.
Mij stoort dit enorm, ik zou het liefste terug gaan naar mijn vak.