Franse voedselbanken en hulpverleners hebben, zonder het te weten, vleesproducten aan arme mensen uitgedeeld die rijke mensen nog niet aan een zwerfkat zouden durven geven. Hamburgers. Ze waren samengesteld uit slachtafval, tweedehands vlees, vet, soja en ander zetmeel. Franse hulporganisaties kochten vanaf de zomer vorig jaar voor €5,2 miljoen aan vrijwel waardeloze hamburgers. Maar schadelijk voor de gezondheid waren ze niet.
VILT - Vlaams infocentrum land- en tuinbouw - Hulpbehoevende Fransen kregen nepvlees geserveerd - VILT, 8 jun 2019
Help de schrijver de juiste toon te vinden waarop je naar hem of haar wilt luisteren.
Klik op de naam van de schrijver en gebruik het "Stuur een mail" veld op zijn of haar profiel om je bericht te versturen.
Lees alles over reageren in de gespreksregels.
Je gaat dit natuurlijk nog veel meer krijgen als het vlees duurder gaat worden zoals de "maatschappij " wil. Hoe meer keurmerken etc. met een prijskaartje hoe meer lucratief gerommel.
In Brazilië mengde men karton in het gehakt. Ik zit te wachten op soortgelijke verhalen uit China, nu daar het varkensvlees goud is....
Zulke producten heten in de wereld van de rijke consument 'duurzaam'. In de wereld van de arme heten ze 'bedrog', want geen vlees. In een 'steak hachée' zit nl. 100% vlees.
Ik moest gisteren erg lachen. Hoorde op de Franse radio een discussie over dit onderwerp: de producten zijn 'in quarantaine' gezet, dwz in veiligheid gebracht zodat het publiek er niet meer verder mee in 'gevaar' wordt gebracht. Ik mompelde hardop: exporteer ze onmiddellijk naar Amsterdam en verkoop ze bij Marqt met een flink prijspremium. Zonder immers om ze te verspillen.
Het zijn gewoon veredelde soja burgers volgens mij....
Je proeft er niks van, je wordt er niet ziek van, maar als je weet dat het erin zit wil je het niet. Net zoiets als met paardebiefstuk. Ben je dan zoveel beter als die kinderen die groentemaaltijden weggooien? Begrijp me goed, ik zeg niet dat OK is om de zaak te bedonderen. Maar zijn we niet veel te kieskeurig?