Geen verlies van vleessappen en zelfs na tien dagen geen verkleuring. Dat claimt Mirotech met de nieuwe skin- én MAP-verpakking voor rundvlees. Ook de 'Pamper' is verleden tijd.
De verpakking van Mirotech is een tweetrapsraket. Eerst wordt het vlees op een normaal EPP-schaaltje skinverpakt. Omdat het seal nauw aansluit kan er geen vocht uit het product ontsnappen, dus ook geen marinade. Vervolgens wordt het bakje afgevuld met zuurstof en door een topsealer geseald. Het eerste folie is zuurstofdoorlatend, het tweede is een barrièrefolie, legt technisch commercieel manager Paul Everaert van het Belgische Mirotech uit. 'Bij vis voegen we geen zuurstof toe, omdat het product niet verkleurt.'
bron: EVMI
Op 8 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Mark,de Folkingestr. werd vroeger ook wel het Jodenstraatje genoemd.In de jaren 60-tig,70-tig een volop levendige straat met boetieks,slagers etc.kroegjes,Huize Beurs op de hoek,een verzamelcafe van allerlei pluimage en marktkooplui.
Daarna werd het een tijdlang een dooie straat.Winkels verdwenen,de een na de ander.
Met de komst van het Nieuwe Groninger museum werd er vanaf het station een doorgang gemaakt naar de Folkingestr.
Het leven kwam er weer volop in.Opnieuw allerlei winkeltjes.En wederom van allerlei nationaliteiten.Daarom vind ik en velen vast met mij het een van de allergezelligste straten van Groningen.
Het is niet zozeer een advies van mij,meer gewoon een aangeven.
Kan me jou situatie levendig voorstellen.Heb het a.h.w.achter de rug.Niet voor niets,dat je goede dubbelverdieners en boven de 50-tig aantreft bij de zaken die ik opsomde.
Dus,dat de supermarkt handig kan zijn voor een gezin met kinderen,daarvan zal ik de laatste zijn die daar geen begrip voor zou kunnen hebben.Van verbouwingen heb ik ook verstand,dus ook dat dat niet gratis gaat.
Verder vermoed ik,dat er doorgaans bij een ieder thuis toch niet dagelijks uren achter het fornuis gestaan wordt.
Anne, Groningen kom ik inderdaad af en toe. In Vries woont mijn schoonmoeder. Dus daar al wat vaker... :-) Ik ken die slager wel, volgens mij. Ik zal er eens langs gaan. Bedankt voor de tip. Basarz in Groningen is wel leuk, maar vrij prijzig. Ik kom wel graag bij Ariola en inderdaad Le Souk. Daar in de buurt ligt trouwens ook een islamitische slager...
Maar om nu eens jouw advies te koppelen aan het onderwerp: vlees van de slager, waarvoor ik moet omrijden, of vlees van de supermarkt, waar ik toch al moest zijn, omdat er ook toiletpapier moest komen.
Tja, ik ben 35, getrouwd en 2 kleine kinderen. Een eigen huis waaraan verbouwd is/wordt. En een drukke baan. Het ontbreekt mij heel vaak aan tijd om langs diverse uitgekiende zaken te gaan. Voor mij dus een uitkomst, als ik bij 1 winkel kan slagen. Misschien niet de beste kwaliteit, maar (lekker Nederlands) een compromis, tussen allerlei variabelen.
Als ik een keer lekker wil koken, moet ik daar tijd voor vrijmaken. Dan is dat wellicht de moeite waard. Voor mij is koken een hobby, iets bijzonders, en niet iets dagelijks. Zo'n 1 á 2 keer per week vind ik de tijd daarvoor. De rest van de dagen zal er echter ook gewoon gekookt moeten worden.
En daarom belanden we bij die lokale supermarkt... En dan ook liefst niet elke dag...
Mark,nog even.Ik weet niet waar je in Drenthe woont.Daarnet schoot me te binnen,in Vries,Oude Asserstr.weg heb je een goede slager.Uitgebreid met delicatessen etc.In Paterwolde heb je Hilbrants.Slacht ook nog zelf.Aan de doorgaande weg.
moet lizet gelijkgeven; het zou me niet verwonderen als men leentje-buur speelde bij de de medische wetenschap. kan iemand over het conserveren van organen wat zinsvols zeggen ?
o je, was ik de smiley vergeten????