Aan de vooravond van de Klimaattop COP24 van Katowice, die vandaag van start ging en tot 14 december duurt, maakte Shell bekend het beloningsbeleid van het topmanagement te verbinden aan CO2-doelen. Dat vertelde topman Ben van Beurden zondag in de Financial Times. Shell besloot vorig jaar de CO2-uitstoot van zijn producten in 2030 te halveren. Maar een groep 'groene aandeelhouders' zou dat niet ver genoeg gaan, aldus de krant.

Shell zou op grond van een ‘dialoog’ met aandeelhouders tot deze ‘evolutie’ zijn gekomen en een nieuw beloningsbeleid voorbereiden, dat op de aandeelhoudersvergadering van 2020 moet worden goedgekeurd. Volgens het nieuwe plan zouden 1.200 topmanagers vanaf 2020 jaarlijks korte termijndoelstellingen moeten vastleggen voor een periode van 3 tot 5 jaar.

De beleggers, waaronder het belangrijke pensioenfonds van de Church of England en het ABP, zijn tevreden. "Shell presenteert een model waarmee bedrijven vooruit kunnen" en "dat Shell nu haar ambitie heeft verankerd in haar beloningsbeleid biedt meer vertrouwen dat Shell zich ook echt hieraan committeert,’’ klinkt het. Wel zullen de beleggers de voortgang met belangstelling in de gaten te zullen houden.
AD - Shell gaat beloningsbeleid topmanagement verbinden aan CO2-doelen
Reageer
  • Deel
Druk af