Het Belgische kokscollectief NorthSeaChefs, dat koken met Noordzeevis promoot, verwelkomt dit jaar zijn eerste niet-Belgische leden, schrijft De Standaard. Sergio Herman en Syrco Bakker van restaurant The Jane in Antwerpen zijn er bijgehaald door oprichter Filip Claeys van De Jonkman. Claeys, kleinzoon van een visser, kookt al jaren alleen met Noordzeevis. De recepten die de 50 NorthSeaChefs ontwikkelen zetten ze op de site van de organisatie, om te tonen hoe lekker bijvoorbeeld onbekende of als bijvangst gevangen vis als pieterman, steenbolk of wijting kan zijn. Herman vindt het lidmaatschap logisch. "Ik ben geboren, getogen en opgegroeid aan de Noordzee. Ik sta ook volledig achter het idee dat die Noordzee meer biedt dan enkel tarbot, griet of zeetong."
Lokaal en bijvangst zijn hip; deze chefs maken van de trend gebruik en versterken die.
De Standaard - De NorthSeaChef in Sergio Herman: ?Noordzee biedt meer dan enkel tarbot, griet of zeetong?
  • Deel
Druk af