Laten staan hoeft niet, maar goed doorbakken en ervoor zorgen dat het rauwe vlees niet met andere rauwe producten in aanraking komt wel.

Het is toch even schrikken als je zulk nieuws via de verslaggevers van de NOS - die de minister even aanhielden op weg naar haar werkkamer - zo via de website van de serieuze Trouw op je bord glijdt, terwijl je je zo op je lekkere rood gebakken biefstukje had verheugd vanavond. En helaas, zelfs een biologisch stukje vlees helpt niet. Ook dat is besmet en kan dus maar beter doorbakken worden.

Doorbakken biefstuk smaakt naar schoenzool. Wat zouden de Nederlandse slagers van dit advies vinden?

Wat ons ook benieuwt: hoe liggen dit weekend de entrecôtes en entrées van rauwe dungesneden runderzijlende erbij in onze gewone en toprestaurants?

Reken maar dat er flink over gesproken wordt. Zie je wel, zeggen de tegenstanders van de 'veeindustrie'. Het is een interessante case voor de dierenbeweging. Opeens vinden ze - misschien - de roodvleesliefhebbers aan hun kant. Hoe het gaat zullen we dit weekend, komende week en die erna waarnemen. Daarna vindt iemand anders weer een nieuw voedselschandaal.

Fotocredits: still uit video NOS
Dit artikel afdrukken