foto: maury.m
De winter is eindelijk voorbij en daarmee ook het bonenseizoen. Komende winter kun je wellicht gevaarloos bonen eten.
Zoals bekend, ze maken je - zoals je het netjes kunt zeggen - 'flatulent'. In dagelijks Nederlands: ze zorgen voor scheten.
De Gentenaar kwam vandaag met het bericht dat Venezolaanse onderzoekers 2 soorten bacterieën hebben ontdekt die winderigheid neutraliseren. Het gaat om de Lactobacillus casei en de Lactobacillus plantarum. Als producenten ze aan de bonen toevoegen is het zaakje geregeld.
Op 5 mei krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Eerlijk gezegd vind ik dat gedoe over winderigheid en bonen een hysterisch. Een beetje hilariteit mag best (dat 'oeps'). We zijn tenslotte een natuurlijk chemisch fabriekje. Storm in een glas water :)
Ik kook de peulvruchten meestal zelf en dan kook ik een stukje kombu mee en dat scheelt ook enorm.