De top 5 agrofood-universiteiten van de wereld willen proberen door samenwerking rond 2030 honger de wereld uit te werken. Geen honger meer, is het tweede Duurzame Ontwikkelingsdoel van de Verenigde Naties.

Wageningen University, University of California Davis, Cornell University, China Agricultural University en University of Sao Paulo namen die beslissing op 30 en 31 augustus tijdens de SDG-conferentie in Wageningen. De samenwerking is in eerste instantie gericht op onderwijs en de uitwisseling van studenten en medewerkers. Fase 2 draait om samenwerking in het onderzoek.

Het besluit past in de feestelijke viering van het 100-jarig bestaan van Wageningen Universiteit, waarbij vele evenementen worden georganiseerd met de thema’s voeding, leven en de aarde.

Eén van die activiteiten is WUR on Wheels, een geldinzamelingsactie door Wageningse studenten, medewerkers en buitenstaanders. Door opgeteld 40.000 kilometer te fietsen - de omtrek van de wereld - halen de deelnemers geld op voor het Wageningen Borlaug Youth Institute, een project dat scholieren uitdaagt om op zoek te gaan naar een oplossing voor het voeden van de wereld in 2050.
WUR - Topuniversiteiten bundelen hun krachten om wereldwijd honger te bestrijden
Reageer
  • Deel
Druk af