Diagnose Voeding & Gezondheid is een collectief van partijen dat initiatieven met een grote maatschappelijke impact initieert, ondersteunt én versnelt. Na het succesvolle congres in 2018 organiseren zij nu de tweede editie van 'Samen innoveren voor een vitaler Nederland'.

Het congres van 2019 staat in het teken van innovaties en initiatieven uit de voedings- en gezondheidswereld. Toonaangevende beleidsmakers, wetenschappers en bestuurders delen hun visie en gaan met de bezoekers in gesprek. Zo wordt er samen gekeken naar de realisatie van een gezondere leefomgeving in Nederland.

Programma
Tot de sprekers behoort Liesbeth van Rossum, hoogleraar Obesitas & Stress. Zij vertelt over de moeilijkheden van leefstijlverandering en haar boek Vet belangrijk. Gregg Segal presenteert hierna zijn fotoserie The Culture of Food. Dit zijn foto's van kinderen wereldwijd samen met hun weekmenu. Unicef-directeur Susanne Laszlo heeft het over het recht van ieder kind op gezonde voeding.

Op het programma staan onder meer breakout-sessies over impactvolle innovaties. Denk daarbij aan FoodFirst Network, Diverzio, Greendish, Rob & Bob Fair Food en Afvallen met Afspraken.

Je kunt ook aanschuiven bij tafelgesprekken, bijvoorbeeld over het onderwerp 'cultuurverandering en heilige huisjes afbreken'. Jaap Korteweg van de Vegetarische slager vertelt over zijn bedrijf en de route die hij heeft afgelegd om de Vegetarische Slager te maken tot wat het is. Michel van Schaik, directeur Gezondheidszorg Rabobank, sluit de dag af met zijn visie op de volgende stappen die Nederland moet nemen om gezonder te worden.

Samen innoveren voor een vitaler Nederland houdt aansluitend een borrel voor degenen die nog niet uitgepraat zijn.

Het congres verwelkomt bestuurders, zorg- en foodprofessionals, ondernemers, beleidsmakers, consumentenorganisaties en investeerders in voeding en gezondheid. Aanmelden en tickets kopen kan via deze link.

Informatie
Datum: 21 november 2019
Tijd: 09:30-17:00
Prijs: €195,- exclusief BTW
Locatie: Media Plaza, Jaarbeurs, Utrecht

Voor meer informatie over de sprekers en het programma kijk je in het programmaboek op de website.
Dit artikel afdrukken