image

Onderzoek naar voedselveiligheid zal op Europees niveau meer gebundeld gaan plaatsvinden. Dat is het streven van de ruim twintig deelnemende organisaties aan de tweedaagse conferentie van Safefoodera die op 28 en 29 september in Den Haag werd gehouden.

Safefoodera is een Europees samenwerkingsverband dat de krachten op het gebied van onderzoek naar voedselveiligheid bundelt. Op 6 oktober 2006 lanceert het consortium de eerste drie transnationale oproepen voor onderzoek op het gebied van emerging risks ('nieuwe' risico's), zoönosen en pathogeenvrije productieketens. Onderzoeksinstellingen kunnen hier dan op inschrijven.

Verder zal er in het komende jaar een serie bijeenkomsten worden georganiseerd om de contacten met wetenschap, industrie, consumentenorganisaties en andere belanghebbende partijen te onderhouden.

Ook is besloten vijf nieuwe landen uit te nodigen om mee te doen. Dit zijn Letland, Litouwen, Ierland, Kroatië en Brazilië. De volgende internationale bijeenkomst van Safefoodera zal in september 2007 in Bilbao, Spanje, worden gehouden.

bron:VWA
Dit artikel afdrukken