Rusland en Egypte hebben een overeenkomst gesloten waardoor Egypte gemakkelijker naar de Russische markt kan exporteren. Dat maakte president Vladimir Poetin bekend na een onderhoud met zijn Egyptische evenknie Abdel Fattah al-Sisi. Dat schrijft Itar-Tass.

30% stijging
Rusland levert Egypte 40% van zijn graanbehoefte. Egypte levert Rusland sinaasappelen, aardappelen, uien en knoflook. De uitvoer van Egypte naar Rusland is sinds Poetins voedselban al met 30% gestegen. In de nabije toekomst zal nog eens zo'n stijging worden gerealiseerd volgens Poetin.

Vrijhandelsovereenkomst
Rusland en Egypte streven een vrijhandelsovereenkomst na in het kader van de douane-unie tussen Wit-Rusland, Rusland en Kazachstan.

Geen inbreuk op WTO
Terwijl Westerse landen bij de WTO willen klagen over de handelsboycot die Rusland tegen hen heeft ingesteld alsmede over het verleggen van zijn handelsrelaties met o.m. Zuid-Amerikaanse landen, China en, nu, de Arabische wereld, verklaarde Rusland gisteren die klacht bij voorbaat niet gegrond te achten. Het Westen zou begonnen zijn, zodat Rusland volkomen in zijn recht staat. Rusland zal er bovendien voor waken correct op te treden en houdt zijn partners binnen de WTO aan hun afspraken en verplichtingen, zo benadrukte minister van landbouw Sergey Lavrov.
Dit artikel afdrukken