Kok Rudolph van Veen brengt de tv-kijker in ‘The Taste of Life Basics’ basis kennis bij over het koken met Nederlandse groenten en fruit, want het blijkt dat de Nederlander die niet meer heeft. En Rob gaat Rudolph daar bij helpen, onder het motto ‘Een kok kan niet beter koken dan de kwaliteit van zijn ingrediënten’.
Baan, bekend van zijn bedrijf Koppert Cress, is goed van de tongriem gesneden. Al vindt hij dat de tuinbouw meer aan marketing moet doen, moest hij toch twee keer slikken voordat hij daarin een rol ging vervullen. Gelukkig voor de tuinders en alle vrouwen in Nederland doet hij het wel. Het oog wil tenslotte ook wat. Leuk aan het programma is dat vooral de teelt van allerlei producten in beeld komt en de moeite die het kost om kwaliteit te maken. Dat gaat niet voor niets bij de commerciële omroepen.
The Taste of Life Basics, vanaf 8 januari 2010, dertien afleveringen lang elke vrijdag tussen 16.35 en 17.05 uur bij RTL4.
Op 31 oktober krijg je nieuwe kado-artikelen.
Als betalend lid lees je zoveel artikelen als je wilt, én je steunt Foodlog
Ik keek altijd "The Taste of Life Basics" en het zal jammer zijn als het niet voort te zetten ( The-taste-of-life-basics-met-rudolph-van-veen ). Natuurlijk, goede ingrediënten zijn erg belangrijk voor een goede schotel, maar het is ook waar dat gezond eten niet altijd lekker - hier is waar het talent van een kok nodig is.
Ik heb nu twee keer gekeken.
Kan niet anders zeggen dan dat ik er vrolijk van word. Wat een rustige,enthousiasmerende kok Rudolph v Veen. De exstra informatie erbij, prima. Ook de entourage, waardoor ik het vermoeden krijg dat er velen naar zullen kijken.Geen vingerwijzingen van hoe goed en hoe slecht en van hoe het allemaal moet en niet moet. Het puur stimuleren van koken,aanwijzingen, plezier erin krijgen.
Een half uur is natuurlijk prachtig veel tijd en per groente moet je de essentie dan toch wel te pakken hebben. Een website erbij met recepten ligt voor de hand, hoewel, er zijn er al zoveel, specifiek van de Tholense pieper tot en met Jans aardbeien, en meer algemeen ook via de groenteclubs, zoals http://www.groentenenfruit.nl/ Dus ik ben benieuwd!
Jammer van de Engelse titel, De Spruitjesmonologen had van mij ook gemogen ;-).
We moeten in de winter filmen en dan is het moeilijk om aardbeien in beeld te brengen. Ik hoop dat we veel uitzendingen mogen maken. De bedoeling is dat het een life kookboek wordt met elk product geteeld en gekookt.
Tav de uitzendtijd, dat is juist een goed moment om de weekend inkopen te doen. Er komen ook herhalingen op andere tijden en de uitzendingne zijn allemaal terug te zien op de site van www.thetasteoflife.nl
En ja een half uur is heel kort als je al die informatie over groentes wil spuien.
Rob, heel veel succes. Je moet doen waar je goed in bent. Ik vind de suggestie van Jan een goede. Ik zie geen aardbeien op het het programma. Jammer!