Op molblog denkt Niels Willems dat RTL tegen biovlees en voor de vleeslobby is; ik schreef er maar wat bij voordat iedereen politiek correct wordt. De Telegraaf rapporteert het bio-item redelijk neutraal.

Ik sprak gisteravond mijn moeder - bijna tachtig - die me hoofdschuddend vertelde dat ze op TV had gehoord dat biologisch vlees ook al niet meer goed is. Of ik het wel wist en wat ze nu moest. 'Ja mam', zei ik, 'wist je dat biologisch vlees bovendien dikwijls wat meer antibiotica-resten heeft, omdat de dieren vaker ziek zijn dan gangbare?' Ze schrok zich rot en heeft nou eenmaal de neiging me te geloven. Terecht in dit geval, want het is middels onderzoek aangetoond.

Biologisch mag je niet aan de kaak stellen. De natuur doet alles goed. Niemand die er bij stilstaat dat biologische teelt ook nadelen heeft, ook al kun je die zomaar wegbakken

Wat kun je nog geloven als consument als niemand je helpt om het te begrijpen? Gewoon, op basis van feiten.

Lees hoogleraar Diergeneeskunde Frans van Knapen 'ns. Hij maakt rake opmerkingen, ook al denk je vanuit je politieke correctheid dat hij gek is. Dat is hij niet. En toch denk je het. Gek he?
Dit artikel afdrukken