‘Rotjongens’ Christian Weij (fermentatie specialist en auteur van Verrot lekker) en Meneer ‘Wateetons’ (auteur Over Rot) organiseren samen met Keukengeheim het ROTZOOI festival.

Op de Fermentatiemarkt vind je 24 kramen met ‘rotzooi’ zoals pickles, probiotica, kimchi en tempeh. Bij de starterruilkraam krijg je ook de gelegenheid om je eigen zelfgemaakte fermentatie-creatie (je eigen Kefir bijvoorbeeld) te ruilen voor de starter van een ander.

Geniet verder op het terras van wijn, bier of een wrap met gefermenteerde vulling.

Workshops & lezingen
Gedurende de dag zijn er verschillende workshop over fermenteren met diverse voedingsmiddelen.

Eddy Smid (hoogleraar levensmiddelenmicrobiologie WUR) vertelt over nieuwe ontwikkelingen op het gebied van voedselfermentatieprocessen en Karen Koning (Winclove Probiotics) gaat in op de zin en onzin van probiotica.

Klik hier voor het volledige programma-overzicht.

Informatie
Datum: 26 mei 2019
Tijd: 11:00 tot 21:00 uur
Locatie: SmaakPark, Kazernelaan 2 (gebouw D15), 6711 JC Ede.
Prijs: €5,00 (prijs per workshop verschillend)

Aanmelden: via deze link voor de verschillende workshops (sommige zijn al uitverkocht!).
Dit artikel afdrukken